Pojemniki piekarnicze EURO-NORM z serii bakeline

Pojemniki piekarnicze EURO-NORM z serii bakeline zaprojektowano w taki sposób, by optymalnie nadawały się do transportu pieczywa. Ich perforowane ściany zapewniają właściwą wentylację produktu i zapobiegają utracie jego świeżości.

Pojemniki Euro-Norm bakeline

bekuplast posiada w swojej ofercie system skrzynek na pieczywo bakeline, charakteryzujących się m.in. wysoką wytrzymałością i udoskonaloną ergonomią. Zobacz film i poznaj zalety skrzynek piekarniczych serii bakeline.

Seria pojemników na pieczywo i wyroby cukiernicze – bakeline

Roczne przeciętne spożycie pieczywa w Polsce – stanowiącego podstawę  naszego jadłospisu - to ok 50 kg na osobę. Wielu z nas trudno wyobrazić sobie bez niego posiłek; zanim jednak trafi na nasz stół, musi zostać szybko i bezpiecznie dostarczone na sklepową półkę.

Pojemniki na pieczywo i wyroby cukiernicze raczej nie przyciągają uwagi amatorów świeżego pieczywa; z ich niezwykle ważnej roli w łańcuchu dostaw z piekarni do sklepów zdaje sobie za to sprawę firma bekuplast, która ma w swojej ofercie system pojemników sztaplowanych bakeline, charakteryzujących się m.in. wysoką wytrzymałością i udoskonaloną ergonomią, dzięki którym użytkownik może mieć pewność, że będą służyć mu przez długi czas. bakeline to gama pojemników wysokiej jakości, które ułatwiają codzienną pracę piekarń i stanowią ważny element ich logistyki. Powtarzalność, wytrzymałość i solidność produktów bekuplast zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających klientów.

Trwałość, wygoda, higiena

Na co należy zwracać uwagę przy wyborze odpowiednich pojemników? Niezwykle istotny jest dobór odpowiednich materiałów, które nie tylko gwarantują wydłużoną trwałość i wytrzymałość skrzynek, ale również ułatwiają utrzymanie ich w czystości i zapewnienie odpowiedniej higieny. Pojemniki bekuplast wykonane są z wyselekcjonowanych materiałów wysokiej jakości (HDPE) dopuszczonych do kontaktu z żywnością, gwarantując odporność na odkształcenia i pękanie. Wzmocnione narożniki ograniczają ryzyko uszkodzeń skrzynek w trakcie transportu i doskonale sprawdzają się przy ustawianiu ich jedna na drugiej, eliminując ryzyko uszkodzenia w stosie  (warto dodać, że bakeline spełnia standardy EURO-NORM dzięki dopracowanej konstrukcji). Szeroki zakres dopuszczalnych temperatur od minus 20 do plus 70 stopni Celsjusza – pozwala na bezproblemowy transport gorących wypieków prosto z pieca.

bakeline zaprojektowano z myślą o transporcie pieczywa

Skrzynki EURO-NORM bakeline zaprojektowano w taki sposób, by optymalnie nadawały się do transportu pieczywa. Ich perforowane ściany zapewniają właściwą wentylację produktu i zapobiegają utracie jego świeżości. Bardzo ważnym czynnikiem, zwłaszcza w przypadku pojemników transportowych służących do ręcznego przenoszenia, są odpowiednie uchwyty gwarantujące komfort i bezpieczeństwo pracy.

Nie bez znaczenia są również wymiary skrzynek na pieczywo: im większy wybór, tym łatwiej dopasować wielkość do realnych potrzeb, co służy nie tylko wygodzie, ale i ergonomice transportu. W przypadku nowej serii EURO-NORM bakeline producent oferuje skrzynki w znormalizowanym wymiarze dna 600 x 400 mm, za to różnych dostępnych wysokościach (110, 140, 200, 240, 300 i 410 mm).

Spersonalizuj swoją skrzynkę, dodaj logotyp swojej piekarni

Skrzynki utrzymane są w jednolitej, beżowej kolorystyce, dzięki której dłużej zachowują czystość i estetykę w kontakcie z produktami mącznymi. Ciekawą opcją jest również możliwość ich personalizacji, która – obok funkcji marketingowej oraz brandingowej - ułatwia identyfikację skrzynek, a tym samym zabezpiecza je przed zgubieniem i kradzieżą. Możliwe jest oznaczenie pojemników za pomocą jednej z trzech technik: sitodruku, gorącego stempla lub wkładki. Więcej informacji na temat procesów znakowania można znaleźć na stronie.

Charakter produktów przewożonych w pojemnikach EURO-NORM bakeline sprawia, że są one podatne na zabrudzenia oraz kontakt z drobnoustrojami, które szybko namnażają się w niehigienicznych warunkach, np. w zalegających resztkach żywności, i negatywnie wpływają na świeżość, smak lub zapach wypieku. A zatem: skrzynki na pieczywo muszą być czyste! Zachowanie czystości jest łatwiejsze, gdy pojemnik można wymyć pod strumieniem wody, a tworzywo sztuczne nadaje się do tego doskonale.Dodajmy, że producent pomyślał również o poprawie estetyki pojemników, które - dostępne w neutralnym beżowym kolorze – nie brudzą się tak szybko jak dotychczas i ułatwiają utrzymanie ich w czystości.

Każdy – i piekarz, i sprzedawca, i kupujący – chciałby, aby na półkach sklepowych gościły wypieki pachnące i świeże, ale też apetycznie wyglądające. Wybredny klient nie sięgnie po zgniecioną bułkę lub pokruszone ciastko. Pojemniki bekuplast dbają o spełnienie tych oczekiwań.