bakeline

bekuplast wprowadza do obrotu nowy system skrzynek na pieczywo bakeline, charakteryzujących się m.in. wysoką wytrzymałością i udoskonaloną ergonomią, dzięki którym użytkownik może mieć pewność, że będą służyć mu przez długi czas. bakeline to gama skrzynek wysokiej jakości, ułatwiających codzienną pracę piekarń i stanowiących ważny element ich logistyki. Zobacz film i poznaj zalety skrzynek piekarniczych serii bakeline.

Skrzynki transportowe do pieczywa i wyrobów cukierniczych

Dlaczego producenci pieczywa powinni wybrać skrzynki na pieczywo od bekuplast?

Transport produktów spożywczych, jak również ich przechowywanie to bardzo istotny element prowadzenia działalności, która zajmuje się sprzedażą tychże produktów. Powinien on odbywać się w sposób komfortowy dla przedsiębiorcy, bez utraty jakości transportowanych towarów. W przypadku pieczywa i wyrobów cukierniczych jest to szczególnie ważne, ponieważ świeżość tych produktów znacząco wpływa na sprzedaż, a tym samym na zadowolenie klientów. Z tego powodu, warto zastanowić się nad rozwiązaniem, które ułatwiać będzie transport i przechowywanie wyrobów. Takim rozwiązaniem są pojemniki na pieczywo i wyroby cukiernicze.

Zapewnij świeżość swoich produktów

Najważniejszą kwestią, zarówno dla sprzedawców, jak również dla klientów jest świeżość wyrobów piekarniczych oraz cukierniczych. Dlatego też, będąc przedsiębiorcą, warto zadbać o jakość oferowanych przez siebie produktów. Skrzynki na pieczywo oraz wyroby cukiernicze skonstruowane są w taki sposób, aby zapewniały ochronę transportowanych produktów. Perforowane ściany zapewniają dobrą cyrkulację powietrza, co jest ważne w przypadku chleba, bułek, a w szczególności wyrobów cukierniczych. Dzięki temu, pojemniki plastikowe na pieczywo nie tylko ułatwiają transport, ale również gwarantują bezpieczeństwo przechowywanych produktów.

Skrzynki na pieczywo to łatwy i wygodny transport

Skrzynki do piekarni i cukierni powstały z myślą o komfortowym transporcie produktów, stąd posiadają one wiele zalet w tej kwestii. Oferowane przez nas skrzynki na pieczywo do piekarni i cukierni są niezwykle lekkie, dlatego po ich załadowaniu nie generują one znaczącego obciążenia dla osób, które je przenoszą. Jest to szczególnie ważne w przypadku sporych załadunków. Skrzynki na pieczywo są zaopatrzone w wygodne otwarte uchwyty, które ułatwiają przenoszenie produktów. Specjalna konstrukcja umożliwia też piętrowanie pojemników, dzięki czemu, przy lżejszym załadunku, możliwe jest przenoszenie kilku skrzynek jednocześnie.

Na co należy zwracać uwagę przy wyborze odpowiednich pojemników dla branży cukierniczo-piekarniczej?

Niezwykle istotny jest dobór odpowiednich materiałów, które nie tylko gwarantują wydłużoną trwałość i wytrzymałość skrzynek, ale również ułatwiają utrzymanie ich w czystości i zapewnienie odpowiedniej higieny. Pojemniki bekuplast wykonane są z wyselekcjonowanych materiałów wysokiej jakości (HDPE) dopuszczonych do kontaktu z żywnością, gwarantując odporność na odkształcenia i pękanie. Wzmocnione narożniki ograniczają ryzyko uszkodzeń skrzynek w trakcie transportu i doskonale sprawdzają się przy ustawianiu ich jedna na drugiej, eliminując ryzyko uszkodzenia w stosie  (warto dodać, że bakeline spełnia standardy EURO-NORM dzięki dopracowanej konstrukcji). Szeroki zakres dopuszczalnych temperatur od minus 20 do plus 70 stopni Celsjusza – pozwala na bezproblemowy transport gorących wypieków prosto z pieca.

Skrzynki na pieczywo EURO-NORM bakeline zaprojektowano w taki sposób, by optymalnie nadawały się do transportu pieczywa. Ich perforowane ściany zapewniają właściwą wentylację produktu i zapobiegają utracie jego świeżości. Bardzo ważnym czynnikiem, zwłaszcza w przypadku pojemników transportowych służących do ręcznego przenoszenia, są odpowiednie uchwyty gwarantujące komfort i bezpieczeństwo pracy. Nie bez znaczenia są również wymiary skrzynek na pieczywo: im większy wybór, tym łatwiej dopasować wielkość do realnych potrzeb, co służy nie tylko wygodzie, ale i ergonomice transportu. W przypadku nowej serii skrzynek piekarniczych EURO-NORM bakeline producent oferuje skrzynki w znormalizowanym wymiarze dna 600 x 400 mm, za to różnych dostępnych wysokościach (110, 140, 200, 240, 300 i 410 mm).

Pojemniki na pieczywo bakeline - szybki i skuteczny załadunek

Decydując się na nasze skrzynki piekarnicze bakeline uzyskują Państwo możliwość piętrowania, że załadunek samochodu staje się łatwością. Takie rozwiązanie zmniejsza częstotliwość kursów, a co za tym idzie pozwala na oszczędności w sektorze transportu. Pojemniki na pieczywo są bardzo przydatne już na etapie ich załadowywania. Umożliwiają one takie układanie produktów, które pozwoli na maksymalne wykorzystanie dostępnego miejsca. Dodatkowo, pojemniki na pieczywo, np. pojemniki na chleb dostępne są w różnych rozmiarach, co pozwala na wybór takich skrzynek, które całkowicie odpowiadać będą preferencjom i potrzebom przedsiębiorcy.

Pojemniki na pieczywo - przechowywanie pustych pojemników

W magazynach i sklepach każde miejsce jest cenne, stąd przechowywanie pustych pojemników po pieczywie może generować obawy przedsiębiorców. Jednakże, wykorzystując specjalnie do tego przeznaczone pojemniki na chleb i wyroby cukiernicze nie trzeba martwić się o przestrzeń w miejscu pracy. Podczas układania skrzynek transportowych, możliwe jest ich piętrowanie, dzięki czemu można zapełnić przestrzeń magazynu wzwyż. Przedsiębiorcy, którzy zmagają się z niewielką przestrzenią do magazynowania mogą zastosować składane skrzynki na pieczywo transportowe dedykowane dla branży piekarniczej.

Ekspozycja towaru w naszych skrzynkach na pieczywo

Sklepy wielobranżowe często zmagają się z niewystarczającą przestrzenią na wyeksponowanie wszystkich produktów. Z kolei, w przypadku obiektów, które cieszą się sporym zainteresowaniem klientów, czasem konieczne jest dokładanie wyrobów na bieżąco, dlatego skrzynki na pieczywo idealnie nadają się do takich sytuacji. Wysoka jakość wykonania, a także estetyka sprawia, że mogą one być użytkowane nie tylko w magazynie.

Trwałość, wygoda, higiena

Nowe skrzynki piekarnicze utrzymane są w jednolitej, beżowej kolorystyce, dzięki której dłużej zachowują czystość i estetykę w kontakcie z produktami mącznymi. Ciekawą opcją jest również możliwość ich personalizacji, która – obok funkcji marketingowej oraz brandingowej - ułatwia identyfikację skrzynek, a tym samym zabezpiecza je przed zgubieniem i kradzieżą. Możliwe jest oznaczenie skrzynek plastikowych za pomocą jednej z trzech technik: sitodruku, gorącego stempla lub wkładki. Chcesz uzyskać więcej informacji na temat procesów znakowania Zobacz.

Charakter produktów przewożonych w skrzynkach piekarniczych EURO-NORM bakeline sprawia, że są one podatne na zabrudzenia oraz kontakt z drobnoustrojami, które szybko namnażają się w niehigienicznych warunkach, np. w zalegających resztkach żywności, i negatywnie wpływają na świeżość, smak lub zapach wypieku. A zatem: skrzynki na pieczywo muszą być czyste! Zachowanie czystości jest łatwiejsze, gdy skrzynkę można wymyć pod strumieniem wody, a tworzywo sztuczne nadaje się do tego doskonale. Dodajmy, że producent skrzynek piekarniczych, bekuplast, pomyślał również o poprawie estetyki nowych skrzynek, które - dostępne w neutralnym beżowym kolorze – nie brudzą się tak szybko jak dotychczas i ułatwiają utrzymanie ich w czystości. Każdy – i piekarz, i sprzedawca, i kupujący – chciałby, aby na półkach sklepowych gościły wypieki pachnące i świeże, ale też apetycznie wyglądające. Wybredny klient nie sięgnie po zgniecioną bułkę lub pokruszone ciastko. Skrzynki na pieczywo bekuplast dbają o spełnienie tych oczekiwań.