Skrzynka/Kasta piekarnicza do odroczonego wypieku
System skrzynek na pieczywo bakeline charakteryzuje się m.in. wysoką wytrzymałością i udoskonaloną ergonomią, dzięki czemu gwarantuje długi czas użytkowania, ułatwia codzienną pracę piekarń i stanowi ważny element ich logistyki. Uzupełnieniem standardowych skrzynek bakeline są kasty piekarnicze do odroczonego wypieku wykorzystywane do transportu i przechowywania mrożonych wyrobów piekarniczych, a dzięki wysokiemu zakresowi temperatur umożliwiające mycie w wysokich temperaturach i gwarantujące najwyższy poziom higieny.
Najważniejsze cechy, które oferują kasty piekarnicze:
- optymalna wentylacja produktu dzięki perforowanym ścianom
- odporność na uszkodzenia i stabilność wymiarowa
- szeroki zakres dopuszczalnych temperatur od - 20°C do + 70°C
- wysoka jakość i dokładność wykonania z polietylenu HDPE dopuszczonego do kontaktu z żywnością
- bardzo dobre właściwości higieniczne (HACCP)
- wygoda użytkowania dzięki ergonomicznym uchwytom na ręce
Wymiary zewnętrzne | Artykuł | Ściany pojemnika | Dno pojemnika | Uchwyty pojemnika | Numer artykułu | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
589 x 388 mm | ||||||||||
589 x 388 x 49 mm | kasta do odroczonego wypieku | pełne | pełne | - | 2-320 | Zobacz produkt | ||||
589 x 388 x 49 mm | kasta do odroczonego wypieku | pełne | perforowane | - | 2-320 | Zobacz produkt | ||||
595 x 385 mm | ||||||||||
595 x 385 x 75 mm | Pojemnik pełny plastikowy dla piekarnictwa - E-75 | pełne | pełne | - | 2-040 | Zobacz produkt | ||||
666,5 x 446 mm | ||||||||||
666,5 x 446 x 137 mm | Pojemnik plastikowy pełny na ciasta - F-132 | pełne | perforowane | otwarte | 2-110 | Zobacz produkt |
Zobacz inne serie pojemników piekarniczych: